Nyheter

Nya rön visar att cannabis är effektivt mot coronavirus

Cannabis skyddar mot coronavirus, har forskare i bland annat Kanada, USA och Israel upptäckt. Nu presenteras nya forskningsresultat och studier som visar på att cannabis är effektivt både som förebyggande medel mot coronavirus och som medicin mot sjukdomen COVID-19.

Cannabis effekter på COVID-19 har upptäckts under tiden man arbetat med studier kring Cannabis effekt som medicin mot olika former av cancer.

Kanadensiska forskare menar nu att den växtbaserade drogen Cannabis kan erbjuda ett skydd mot SARS CoV-2.

I Frankrike har forskare nyligen upptäckt att rökare i betydligt mindre utsträckning drabbas av coronaviruset, och man undrar nu ifall det är nikotinet i sig som skyddar, i och med dess påverkan på ACE2-receptorer i lungorna. Härnäst ska tester göras med snus, för att se om det är själva nikotinet eller någonting annat i tobaken som skyddar.

Forskningen tyder på att dessa receptorer ”är upptagna” med nikotin eller cannabis, och därför inte reagerar lika mycket på SARS CoV-2. Resultaten av studien har delats vidare för ”peer review”, dvs granskning, och har ännu inte upprepats i andra studier.

De kanadensiska forskarna har utvecklat 800 olika nya varianter på Cannabis sativa med högre halter av CBD, som de menar modererar ACE2-receptorerna i lungorna.

Dessutom har forskare i USA nyligen funnit att extrakt från vissa arter av Cannabis sativa också kan användas som medicin för att förebygga infektion av SARS-CoV-2, viruset som orsakar sjukdomen COVID-19.

”Cannabinoider som påverkar CB2R (en av människokroppens naturliga cannabis-receptorer) har visat lovande resultat när det gäller att minska inflammatoriska reaktioner, och några av dem kan vara användbara för patienter med SARS-CoV-2.” rapport från kanadensiska Tetrabio Pharma.

Även i Israel pågår avancerad forskning på området, där företaget InnoCan Pharma Ltd har skapat ett partnerskap ihop med universitetet i Tel Aviv, för att utveckla en cellbehandling som använder ”CBD-laddade exosomer”, för att hjälpa patienter med COVID-19.

Forskningen på området pågår i fler länder, dock inte i Sverige. De olika studierna på området behöver genomgå granskningar och fler tester ska utföras på patienter. Det kommer att ta minst flera månader innan läkare kan börja använda Cannabis-medicin mot Covid-19.

NYTTidag.se | Publicerad med tillstånd från Nyheter420.se

Vad tycker du om Cannabis som medicin mot COVID-19? Lämna gärna din åsikt i kommentarsfältet nedan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s